Raw vegan losos z papáji? Taky si říkáte, že je to nemožné udělat bez masa?

Tak to bych taky řekla, když jsem netušila nic o vegan raw stravě.

Přitom, je to úplně snadný postup na přípravu. Poprvé jsem takovou mňamku ochutnala právě na Bali ve vyhlášené vegan restauraci u Sayuri v Ubudu.  Každé sousto jsem si vychutnávala, s tím, kdo ví, kdy se na Bali vrátím.  Doma z Bali jsem  dva měsíce a pořád jsem přemýšlela jak si tu lahodnou rybu bez ryby udělat. Papáju běžně v obchodech nenajdeme a hlavně v začátku jara. Ale kdo ví z instagramu, že jsem byla na Afrických trzích v Brně tak   jsem neváhala koupila papáju a prostě to zkusila udělat.   Už mě těšilo, že  firma která to prodává tu u nás v ČR vozí letecky z Afriky i Asie právě tohle tropické ovoce, které se pěstuje na bio farmách  bez postřiku.  Tak jsem si říkala, že by to mohlo chutnat právě jako z Bali. A ono to vyšlo!

 

Takže pokud máš chuť na lososa jdeme na to !

Hlavně kup pořádnou papáju 🙂 

Raw vegan losos postup:

 

Budeme potřebovat pořádnej kus masa z papaji já použila asi 1/2 pro 3 porce:

Sůl ( používám himalájskou)

Pepř

Olej ( já jsem použila lněný)

Ryžový ocet

Krabičku do které se to naloží

 

Papaji jsem použila necelou půlku pro 3 porce. Nařezala na plátky silné asi 1,5cm. Přichystala jsem krabičku do které jsem přidala 2 lžičky soli, špetku pepře, trošku oleje a asi lžíci rýžového octu.  Všechno jsem smíchala a začala nakládat kusy papaji. Takhle vypadaly naložené po 24h než se začaly sušit.

 

 

Nechala jsem 24h naloženou papáju, ale na druhou várku jen 10h a úplně stačilo.  Pak už je potřeba pořádně vysušit v sušičce na max 42 stupňů přes 10h určitě. Ale jak už je venku teplo, tak jsem to na sluníčku vysušila, tak aby to vypadalo jak na fotce.

 

Papája  po  sušení v sušičce 10h a chvíli na slunci

 

Nenechte se odradit dlouhým postupem výsledek stojí za to, tak Vám přeji dobrou chuť a dejte vědět jak chutnalo!  🙂

 

 

 

Můj první recept z papaji ala losos